Opvoedingswinkel Hasselt

Het Huis van het Kind is geen gebouw of huis waar je kan binnen springen. Het is een samenwerking tussen organisaties om in Hasselt een kwaliteitsvol aanbod te realiseren voor gezinnen met kinderen of jongeren en ook voor aanstaande ouders. Samen focussen we op ondersteuning bij opvoeding, onderwijs, gezondheid en ontwikkeling.
Het Huis van het Kind helpt je een weg te vinden in de wirwar van initiatieven: van ontmoetingsruimtes voor kindjes tot 3 jaar, over huiswerkbegeleiding en taalstimulerende projecten, tot kook- en knutselactiviteiten in Hasselt. Het Huis van het kind bestaat nog niet lang in Hasselt. Op 1 november 2014 kregen we onze erkenning en gingen we van start.

We zijn ervan overtuigd dat vanuit een samenwerking veel meer mogelijk is dan wanneer elke organisatie op zijn eigen eilandje blijft werken. En omdat we geloven dat elk gezin maximale kansen verdient.

Als Opvoedingswinkel Hasselt maken we deel uit van het Huis van het Kind Hasselt.
De andere partners die in het huis van het kind zitten, vind je terug op www.hasselt.be/nl/661/product_catalog/496/huis-van-het-kind.html

We hebben nog geen fysieke locatie. Maar we hopen wel dat die er op termijn komt. Heb je een vraag, mail dan naar huisvanhetkind@hasselt.be. Je kan ook bij alle organisaties navragen wat er in het aanbod zit.