Opvoedingswinkel Hasselt


Inschrijvingsformulier infoavonden Opvoedingswinkel Alken

  naam en voornaam:  
  postcode:  
  aantal deelnemers:  
  GSM:  
  deelname als ouder/prof/student:  
  leeftijd kind 1:  
  leeftijd kind 2:  
  emailadres:  
  titel en datum infoavond:  
  Interesse in onze nieuwsbrief?:  
     
     
   

Aan de kant staan...? Aanpak en voorkomen van pesten en cyberpesten in klas- en schoolcontext. Op woensdag 3 oktober 2018 van 20u tot 22u.

Spreker: Maurits Wysmans

Komt pesten vaak voor? Welke vormen kan het aannemen? Vanaf wanneer spreken we over pesten? Hoe gaan pestkoppen te werk? Wat moet ik doen als mijn kind gepest wordt? Wat als mijn kind zelf een pestkop is? Hoe kunnen wij pesten aanpakken en voorkomen?

De school en anderen doen vele inspanningen maar ook ouders willen niet aan de kant blijven staan en vragen zich af hoe zij mee hun schouders kunnen zetten onder een grondige aanpak van het probleem.

Op deze infoavond worden ouders op een professionele manier verder op weg geholpen met informatie over de complexe problematiek van pestgedrag. Naast concrete en realistische voorstellen van aanpak en preventie, zal de inleider ook ingaan op de vraag hoe ouders en school hierin praktisch kunnen samenwerken.


Voor wie?
Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van kinderen en jongeren.


Waar?
Gemeenschapscentrum Sint-Jorisheem, Hendrikveldstraat z/n, 3570 Alken

In samenwerking met OXO Alken.


Wil je graag deelnemen aan deze infoavond? Dat kan gratis, enkel verplicht inschrijven via de website (hierboven een invulformulier volledig invullen aub).

Met flair naar het secundair, een vlotte overgang van de basis- naar de secundaire school. Op woensdag 21 november 2018 van 20u tot 22u.

Spreker: Tom Cox


Tom Cox vertelt graag hoe jij je kind op een vlotte manier kan voorbereiden op de nieuwe school. Enerzijds laat hij zien hoe jij je zoon/dochter kan begeleiden in de sociale vaardigheden. Anderzijds zal hij uitgebreid stilstaan rond de studeervaardigheden en hoe je dit als ouder kan aanpakken. Hij zal het onder andere hebben over: hoe je kind positief naar zichzelf en anderen kan kijken, het secundair onderwijs, waar je best rekening mee houdt als je een school kiest, hoe je het huiswerk thuis kan aanpakken, hoe je samen een planning kan maken, hoe je je kind kan leren zich te concentreren,...


Voor wie?
Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar.


Waar?
Gemeenschapscentrum Taeymans, Laagdorp 29, 3570 Alken

In samenwerking met OXO Alken


Wil je graag deelnemen aan deze infoavond? Dat kan gratis, enkel verplicht inschrijven via de website (hierboven een invulformulier volledig invullen aub).